duminică, 28 octombrie 2012

DIY: Mască de păr decolorantă cu miere



Astăzi vom vorbi despre cum ne putem deschide culoarea părului vopsit sau natural cu până la 3 tonuri, fără a folosi decoloranți puternici, fără a ne agresa părul și fără a cheltui sume exorbitante la salon.

Rezultatele nu vor fi imediate! Va fi necesar să repetați procesul de câteva ori până să puteți observa diferența de culoare.

Vom folosi:

Un borcan- Pentru că ingredientele pe care le vom folosi trebuie să stea în jur de 10-15 minute înainte de a le aplica.
Miere- Recomand mierea organică, nu cea pasteurizată  din comerț, deși o puteți folosi și pe cea din supermarket dacă doriți. Mierea conține peroxid, destul cât  să decoloreze treptat părul, dar nu cât să atace firul de păr.
Balsam de păr- Va constitui, împreună cu mierea, baza măștii.
O banană (opțional)- Dacă doriți un plus de hidratare.

Preparare:

Amestecăm în borcan o parte de miere cu 2 părți de balsam. Puteți adăuga și banana, dar numai dacă aveți la dispoziție un blender, pentru a putea obține o pastă uniformă. Dacă veți încerca să o zdrobiți cu lingura, vor rămâne bucățele mici, care vor fi foarte greu de scos din păr atunci când îl veți clăti.

 Lăsați amestecul să stea în borcan timp de 10-15 minute, apoi aplicați masca pe toată lungimea părului și așteptați 30-45 de minute, apoi clătiți. Mie îmi place să înfășor părul cu o eșarfa după ce aplic masca, pentru a intensifica procesul de hidratare.

După 3-4 aplicări, diferențele vor fi vizibile. Puteți folosi aceasta mască de câte ori doriți, pentru că nu vă afectează firul de păr, iar mierea pe lângă decolorare are și rol nutritiv, întărind firul de păr și dându-i strălucire.


Dacă aveți diverse tipsuri sau sugestii în legătură cu ce ați vrea să postez pe blog, vă aștept mailurile pe vagabondsandvanity@yahoo.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu